Sunday, September 16, 2007

Tästä se alkaa

En koskaan ajatellut aloittaa blogia. Nyt sen kuitenkin juuri aloitin. Syy: haluan jakaa tämän asian, nimittäin romaanin kirjoittamisen, edes jossain, edes yhden hypoteettisen lukijan kanssa. Haluan kirjoittaa työpäiväkirjaa jonnekin avaruuteen. Haluan dokumentoida sen, mitä tapahtuu, miten etenen, saanko ikinä valmista. Kun kirjoitustyö on salaista ja yksinäistä, en halua kirjoittaa tätä omaan tekstitiedostoon tai musta/ruskeakantiseen, mieluusti viivattomaan kirjaan. Haluan että tällä on edes potentiaalinen lukija.

Minä, jakomielinen persoona, jossa jokainen kuudesosa haluaa aivan erilaisia ja keskenään ristiriitaisia asioita. Siinä pitkää kakkua minulle itselleni ja myös perheelle, monessakin mielessä!

Mutta ajatus romaanin kirjoittamisesta on elänyt mielessäni jo kymmenisen vuotta, tai pitempäänkin, itse asiassa on vaikea sanoa mistä pitäen olen tällaisia ajatellut, kai aina, en vain ole saanut kokonaisuutta, nimittäin kypsää sellaista aikaiseksi. Tämänhetkinen tilanne: joitain suhteellisen vahvoja suunnitelmia, tekstitiedosto, jossa jo useampi kymmenliuska kaikenlaista kamaa yhdisteltynä toisiinsa, jonkinlainen juonirakenne, henkilöt ja rakenteellinen juoni hahmotteilla, vahva tahto kirjoittaa, joten yritän joka välissä kun voin, juuri äsken kirjoitin noin liuskan tekstiä ja se oli taas tyylillisesti vähän toisenlaista kuin aiemmin. Tästä täytyy sanoa, että liikkeessä on, liikkeessä on, eikä oikeastaan ole muita kuin liikkuvia osia.

Lupaan tässä blogissa
-kertoa kirjoitustyön etenemisestä
-kertoa mitä kulloinkin luen (valikoiden, kaunokirjallisuuteen keskittyen) ja mitä teen (valikoiden)
-linkittää itselleni antoisiin, kiinnostaviin sivustoihin ja blogeihin (kunhan ensin opin miten se tehdään)
-avata vähän muutenkin itseäni ja elämääni (mikäli se ketään sattuisi kiinnostamaan, epäilenpä vain)
-sekä joskus, jos sattuma/kohtalo/kaikkivaltias suo ja minusta on Siihen, kertoa joskus aivan kaiken.